Vins





Mas Beturià 2015







La familia Solé lleva varias generaciones dedicando su trabajo a extraer de la tierra los mejores productos con el máximo respeto del entorno natural.
La finca familiar dispone de 62 ha. dedicadas al cultivo de la viña y de oliveras de la variedad arbequina.
En el año 2010 nace la marca Mas BETURIÀ como empresa familiar dedicada a la producción de aceite de oliva virgen extra de la variedad arbequina.
Este año amplían su proyecto inicial incorporando la elaboración de vino. Y lo hacen con este magnífico  joven cargado de matices frutales de perfil mediterráneo.

Tipo de vino: Tinto
Botella: Borgoñesa
Etiqueta: Blanco sobre negro. Diseño original del nombre con las letras de diferentes grosores y tamaños.               
D.O./Zona: Terra Alta
Población: Batea
Graduación: 14 %
Variedades:  70 % Garnacha, 20 % Syrah y 10% Cabernet Sauvignon
Precio aproximado: 8
Crianza: vino joven

Cata:

Color rojo picota con matices azulones y ribete púrpura. De capa media.

Intensa carga aromática con una primera sensación de mermelada de fruta roja y pimiento rojo escalibado a la brasa. Con aireación aparecen elegantes notas de hierbas aromáticas como el tomillo y laurel. Afloran más tarde de manera sutil perfumes anisados y dulzones que recuerdan a los caramelos de violeta.
Fresco y goloso en boca pero al mismo tiempo estructurado. Retorno de la fruta arropada con tonos mentolados y de regaliz de palo.

Un vino joven y frutal con un cuerpo escultural.

Maridaje gastronómico: Solomillo de ternera con foie, cebolla caramelizada y guarnición de puré de manzana reineta. 

Maridaje personal: Por la noche, con tu pareja o amigos escuchando buena música en la terraza.

Maridaje musical:
https://www.youtube.com/watch?v=kIufLA7Bx2Q

Fecha de cata: 19/VI/2016

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Mudèfer  2011





Bodega: La Botera Vins
Tipo de vino: Tinto
Botella: Troncónica ligeramente achatada
Etiqueta: Color negro mate con letras color cobre. Capsula color cobre con letras negras. Original y llamativa.
D.O./Zona: Terra Alta
Población: Batea
Graduación: 14º
Variedades:  Garnacha negra 40%, Cariñena 40%,  Syrah 10% y Merlot 10%                                                                                        
Precio aproximado: 10

Crianza: Entre 9-12 meses en barricas de roble francés
                80%  y 20%  americano
Cata:
Rubí, limpio y brillante con ribete granatoso. Lágrima, abundante y estrecha.
Aromas de fruta roja en sazón, grosellas y frambuesas. Perfumes de regaliz de palo arropados de toques anisados.   Con tiempo y más aireación se perciben notas de laurel, pan de higo y especiados como la canela.
Sabrosa entrada en boca con retorno de la fruta roja. Redondo, aterciopelado y de buen recorrido.

Maridaje gastronómico:  Lomo de ciervo con guarnición de pimientos verdes fritos y torta del casar

Maridaje personal: Un vino para un día de fiesta. 

Maridaje musical:
https://www.youtube.com/watch?v=fM8GGdIgCwY

Fecha de cata: 15/V/2016 
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Ca’ Vernet  2012









Bodega: Bernaví
Tipo de vino: Tinto
Botella: Bordelesa
Etiqueta: Sobria y elegante.
D.O./Zona: Terra Alta
Población: Vilalba dels Arcs
Graduación: 14 %
Variedades:  50 % Cabernet Franc 50 % Cabernet Sauvignon
Precio aproximado: 12 €
Crianza: 9 meses en foudre de roble francés de 3000 litros.

Cata:

Color picota con brillos azulones y ribete grana. De capa media.

En nariz muy buena carga frutal sobre todo negra (moras y ciruelas). Destacan las notas de pimiento verde asado al horno. Aparecen también destacados los perfumes de especias como el clavo y la pimienta blanca. Para terminar fluyen el regaliz y el cacao.
En boca se muestra goloso, sedoso y con volumen. Retorna la melosidad de la fruta con la elegancia del chocolate negro. Final de buen recorrido y que invita a repetir.

Un vino acogedor, respetuoso y elegante como sus elaboradores: Marco, Ruth y Gino.
Un vino para pensar y conversar con amigos.

Maridaje gastronómico: spaghetti con pomodoro e polpettone (espaguetis con tomate y albondigas). 

Maridaje personal: Una merienda con amigos en un atardecer en el campo.

Maridaje musical:
https://www.youtube.com/watch?v=llEwegeVjUY

Fecha de cata: 08/V/2016
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Hereus 2015





 








Bodega: Caterra
Tipo de vino: Blanco
Botella: Bordelesa
Etiqueta: Con relieve, brillante. En Blanco y negro.
D.O./Zona: Terra Alta
Crianza: La Pobla de Massaluca
Graduación: 13,9 %
Variedades:  100 % Garnacha blanca
Precio aproximado: 3’80 €
Premio medalla de oro en el premio Grenaches du monde celebrado en el Monasterio de Veruela, Zaragoza organizado por Conseil Interprofessionnel des Vins du Rousillon a França.

Cata:

Color: Oro pálido con matices grisáceos.

Muy buena intensidad aromática; Fruta blanca como la pera y el mango.
Perfumes de hierbas aromáticas como el tomillo. Notas anisadas y de cítricos como el pomelo
En boca tiene una muy buena entrada; fresco y con buena acidez. Retornan las notas de frutales y cítricas así como los anisados. Final de buen recorrido y elegantemente amargoso.

Un vino de contrastes; potente pero elegante, frutal pero floral, estructurado pero divertido, extraordinario pero barato...

Maridaje gastronómico: Pescado y verduras en tempura.               

Maridaje personal: Un día soleado de primavera. 


Fecha de cata: 16/IV/2016

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Morenillo àmfora 2013

 
 












Celler:  Vins del Tros és el projecte engegat l’any 2009 per Joan Ramon Bada, enòleg, i Josep Arrufat, viticultor. Ambdós nascuts a Vilalba dels Arcs, amics des de la infància i apassionats per les vinyes i el vi de la seva terra.
L’objectiu que es van marcar des del principi va ser el de produir uns vins amb un marcat caràcter Terra Alta, aprofitant el potencial que ofereixen les vinyes velles de garnatxa blanca i garnatxa negra, les dos principals varietats tradicionals de la zona.
Per últim, a finals de 2012, s'incorpora a l'equip un altre apassionat de la cultura vitivinícola del nostre país, en Xavier Orobitg, buscant aportar la seva dilatada experiència professional en favor d'aquest il·lusionant projecte.
Tipus de vi: Negre
Ampolla: Borgonyesa
Etiqueta: Rústica i elegant
Nom: El nom del vi fa referència a la varietat i a la modalitat de criança
D.O./Zona: Terra Alta
Localitat: Vilalba dels Arcs
Criança: Amb àmfores de 740 litres durant 6  mesos.


Graduació: 14%
Varietats: Morenillo.
Producció: 3000 ampolles
Preu aproximitat: 12-15 €

Tast:

Primera vegada que tasto un vi amb criança o maduració en àmfora de fang.
Em trobo davant d’un vi honest, sincer, despullat  dels matisos que li confereix la fusta però tampoc nu com un infant acabat de néixer. 
El Morenillo és un raïm autòcton i en fase de recuperació de La Terra Alta però ja amb grans exponents com els elaborats pels cellers Bàrbara Fores (El Templari) o Celler Piñol (Finca Morenillo).
Aquest en concret porta un preciós color grana amb brillantors moratoses.
Al nas mostra una bona carrega aromàtica on destaquen les notes goloses i dolcenques de confitura de cirera sobre pa de pessic. En segon terme apareixen els balsàmics, el llorer  i els perfums d’herbes aromàtiques com la farigola. Es percep també l’exotisme d’espècies com la canella i la vainilla.
Quan ho tens a la boca les sensacions vellutades i sedoses són les predominants. Mostra una molt bona frescor i ens retorna la elegància de les herbes aromàtiques i les cireres banyades en licor.
Un vi sincer, honest que es mostra tal com és.

Maridatge gastronòmic:

Canelons amb carn d’olla i bolets.

Maridatge personal:

Ideal per beure amb un dinar de família un dia de festa.

Maridatge poètic/musical:


Data del tast: 21/XII/2014



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Set Sitis 2011

 
 


Celler:  Germans Balart. Petit celler familiar que tiren endavant els germans Marc i Lluis als baixos de la casa familiar situada al casc antic de Gandesa. Tot el procés, des del conreu de la vinya fins a la comercialització passa per les seues mans.
Tipus de vi: Negre
Ampolla: Bordolesa
Etiqueta: Sòbria i elegant
Nom: El nom del vi fa referència als set setges que va haver de suportar la vila de Gandesa del 7 de març de 1836 al 2 de març de 1838.  
D.O./Zona: Terra Alta
Localitat: Gandesa
Criança: 12 mesos, barriques de roure francès.
Graduació: 14%
Varietats: Samsó (carinyena). Vinyes de més de 50 anys.
Producció: 1500 ampolles
Preu aproximitat: 14 €


Tast:

Color grana prou cobert i brillantors blavosos.

Aromes de fruits negres (pruna negra, mores...) i també rojos (groselles, gerds...). Surten també perfums de violetes, plàtan i pell de taronja. També destaquen tons minerals i herbes aromàtiques.

A la boca destaquen els seus tanins robusts però sense estridències amb una magnifica retronasal dels fruits negres compotats. Lleugers tocs amargants que li aporten elegància. Bona acidesa i final prou persistent.

Un vi sedós i corpulent per acompanyar els grans àpats.

Maridatge gastronòmic:

Estofat de llebre amb rossinyols.

Maridatge personal:

Ideal per beure dinant amb la colla d’amics.

Maridatge musical:



Data del tast: 07/XII/2014

   
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 Te la dedico 2011





 
 













Celler:  Vins del Tros

Tipus de vi: blanc

Ampolla: bordolesa

D.O./Zona: Terra Alta

Localitat: Vilalba dels Arcs

Criança: Sense criança però amb treball de lies

Graduació: 14%

Varietats:  60% Garnatxa blanca i 40% Chenin

Preu aproximat: 7 €

Comentari: Un vi que surt al mercat sense preses. Ha tingut el seu temps per conviure amb les seues lies i el seu temps per arrodonirse a la seua ampolla.



Tast:



Color groc daurat net i molt brillant.


Aromes de poma verda, préssec de vinya, albercoc, flors blanques i herbes aromàtiques com el timó, tot això amb un embolcall mineral molt sinuós.


A la boca manifesta una textura cremosa i greixosa. Apareixen gustos de nous i avellanes amb un toc de mel de romer. Bona acidesa que li dona frescor.


Un vi  subtil però amb caràcter.


Maridatge gastronòmic:

Taula de formatges.

Maridatge personal:

Ideal per beure a mitja tarda berenant amb els amics.

Maridatge musical: 
Dire Straits - Sultans of swing (1979)



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L’Arnot 2012



Celler:  La Botera
Tipus de vi: Blanc
Ampolla: bordolesa
D.O./Zona: Terra Alta
Localitat: Batea
Criança: No té.
Graduació : 13%
Varietats : 80%garnatxa blanca i 20% macabeu
Preu aproximitat : 1’85 €

Divendres a la tarda em va arribar la notícia de que el celler “La Botera”ja havia tret un vi de la present collita 2012.
Sense cap dilació vaig anar al celler. Efectivament; es tractava de l’Arnot 2012. Vaig adquirir unes ampolletes i, cap a casa.
En arribar, el primer que vaig fer va ser agafar dues ampolles i posar-les a la nevera.
Estava contant el temps, desitjava que passés el més ràpidament possible. Anava a tastar el primer blanc de l’actual verema quan encara hi ha gent (poca, això sí) que està tallant raïm!!
A les 20h. ,amb inquietud i nerviosisme, vaig començar a tastar-lo.
Amb un cupatge del 80% de garnatxa blanca i un 20% de macabeu aquest vi està pletòric; gairebé pots percebre el grans de raïm a la boca.
Malgrat ser el vi de gama baixa d’aquesta bodega es mostra gran, molt gran ...
I, sorpresa!! Sabeu quin és el seu preu?
Atenció, atenció... 1’85 €
No és cap broma. És una ganga.
Tast:

Vestit de color or vell amb matisos verdosos, net i lluent.
Aromes de cítrics, pera conference, préssec de vinya, mango, fonoll i herba fresca.
A la boca presenta una magnífica acidesa, untuós i potent. Retronasal de fruita blanca i notes minerals. Interessant final amb un puntet salí. 

Maridatge gastronòmic:
Musclos al vapor.

Maridatge personal:
 Ideal per fer el vermut amb amics. 


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Señora Carmen 2010














Bodega: Vins del Tros
Tipo de vino: Tinto
Botella: Borgoñesa
Etiqueta: Con relieve, brillante. Original diseño de Alvaro Arregui
D.O./Zona: Terra Alta
Crianza: Vilalba dels Arcs
Graduación: 14,5 %
Variedades: Garnacha negra
Precio aproximado: 19 €

Cata:

Color cereza picota muy madura, casi negro con ribete cardenalicio.

Aromáticamente destaca la fruta negra; arándanos, ciruela, moras… muy maduras y jugosas.
Perfumes de hierbas aromáticas del sotobosque mediterráneo; romero, tomillo, flor de lavanda…
Aparecen también notas especiadas de canela y pimienta negra recién molida.

En boca es amplio, envolvente, sedoso y muy frutal. Destaca su frescura y con buen recorrido.

Un vino mediterráneo, profundo, sin aristas, goloso y con mucha vida por delante.

Maridaje gastronómico: Perdiz asada con salsa de almendras y rebollones.               

Maridaje personal: Con los amigos un domingo de otoño.

Maridaje musical:



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Cata para los amigos y compañeros del proyecto ARCE: Melilla, Badajoz, Granada, Toledo y Tarragona.
Vinos: Dardell 2011, Tern 2011, Vinyes del Grau rosat 2011, Vallmajor rosat 2011, Via Edetana tinto 2009, Tipicitat 2008, Llàgrimes de tardor mistela blanca, Llàgrimes de tardor mistela negra.



Dardell Blanco 2011













Bodega: Coma d’en Bonet
Tipo de vino: Blanco
Botella: Bordelesa
D.O./Zona: Terra Alta
Localidad: Gandesa
Crianza: No tiene
Graduación: 13,5
Variedades: Garnacha y viognier
Precio aproximado: 4€

Cata:

Color amarillo dorado con reflejos metálicos.

Aromas de melocotón, flores silvestres y bollería.

Buena acidez en boca, sedoso. El viognier suaviza la garnacha.

Un vino muy agradable.

 
Maridaje gastronómico:

Lomo de merluza a la plancha con verduras salteadas en aceite de oliva.

Maridaje personal:

Con amigos cerca de la playa

Maridaje musical:

http://www.youtube.com/watch?v=B_kAtTBUDIA

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Tern Blanco 2011













Bodega: Tern Obrador de vi
Tipo de vino: Blanco
Botella: Borgoñesa
D.O./Zona: Terra Alta
Localidad: Batea
Crianza: 2 meses con sus lías finas y batonage cada 3-5 dias
Graduación: 13,5
Variedades: Garnacha blanca
Precio aproximado: 7,50€

Cata:

Color amarillo paja con reflejos verdosos.

En nariz destacan las flores y las frutas blancas ( jazmín, pera conference madura). Notas de cítricos y tropicales.

Buena entrada en boca, fresca y dulce. Untuoso con buena persistència.

Una buena garnacha con la justa barrica.

 Maridaje gastronómico:

Salmón al horno napado con salsa besamel y guarnición de patatas panadera.

Maridaje personal:

Para comer un domingo en familia

Maridaje musical:

http://www.youtube.com/watch?v=DY1ZngCQnFs&feature=fvst

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Vinyes del Grau rosat 2011















Bodega: Celler Josep Vicens
Tipo de vino: Rosado
Botella: Bordolesa
D.O./Zona: Terra Alta
Localidad: Gandesa
Crianza: No tiene
Graduación: 13,5
Variedades: Garnacha tintorera
Precio aproximado: 4,50€

Cata:

Precioso color rosa frambuesa.

Aromas de frutas rojas maduras fresas i frambuesas, chuches rojas como el regaliz rojo o el palote.

Es fresco, equilibrado. Muy afrutado con final cálido y bastante largo.


Maridaje gastronómico:

Canelones.

Maridaje personal:

Al aire libre. En el mar o en la montaña

Maridaje musical:

http://www.youtube.com/watch?v=3dLtiFrykqQ


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Vallmajor rosat 2011
















Bodega: Celler Cooperatiu Batea
Tipo de vino: Rosado
Botella: Bordolesa
D.O./Zona: Terra Alta
Localidad: Batea
Crianza: No tiene
Graduación: 13,5
Variedades: Garnacha y sirah
Precio aproximado: 3€

Cata:

Precioso color rojo fuerte brillante con reflejos azulones. De buena capa.

Perfumes de fresa acida (chicle), arándanos, cuches y rosa marchitas.

Buena acidez, muy goloso, afrutado y potente. En una cata a ciegas podría confundirse con un vino tinto joven.

Un rosado contundente.


Maridaje gastronómico:

Paella valenciana de carne.

Maridaje personal:

Cerca del mar.

Maridaje musical:

http://www.youtube.com/watch?v=fdYqpwwwmLU

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Via Edetana tinto 2009















Bodega: Celler Edetària
Tipo de vino: Tinto
Botella: Borgoñesa
D.O./Zona: Terra Alta
Localidad: Gandesa
Crianza: 12 meses en barricas de roble francés de 300 litros.
Graduación: 14 %
Variedades: Garnacha peluda, garnacha fina y cariñena (samsó en catalán)
Precio aproximado: 12€

Cata:

Color rojo picota brillante con ribete cardenalicio. Muy cubierto.

Frutos rojos en licor (cerezas, bombón tipo petit cheri), hierbas aromáticas silvestres. Tonos especiados de pimiento verde y canela.

Buena entrada en boca. Muestra cierta astringencia debido a su corta edad. Tonos dulces que lo hacen muy goloso. Buena persistencia. 

Un vino muy mediterráneo.  


Maridaje gastronómico:

Guisado de ternera con setas de temporada.

Maridaje personal:

Un atardecer en la montaña con la persona amada.

Maridaje musical:

http://www.youtube.com/watch?v=bE1dz6_u2JI

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Tipicitat  2008













Bodega: Celler Cooperatiu Batea
Tipo de vino: Tinto
Botella: Borgoñesa
D.O./Zona: Terra Alta
Localidad: Batea
Crianza: 12 meses en barricas de roble francés de 300 litros.
Graduación: 14 %
Variedades: Garnacha y cariñena (samsó en catalán)
Precio aproximado: 12€

Cata:

Color cereza picota de buena capa y lágrima abundante.

Fruta negra (ciruela y mora) muy madura casi confitada, torrefactos. Notas minerales como el grafito.

Equilibrado, de buena acidez, elegante e intenso. Carnoso y con largo recorrido.

Autóctono, con mucha personalidad.


Maridaje gastronómico:

Perdices con alubias.

Maridaje personal:

Un fin de semana en una estación de esquí con amigos.

Maridaje musical:

http://www.youtube.com/watch?v=XKAYMFk5YVM


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Llàgimes de tardor mistela blanca
 










 
Bodega: Cooperativa agrícola Sant Josep de Bot
Tipo de vino: Blanco dulce
Botella: En forma de ánfora
D.O./Zona: Terra Alta
Localidad: Bot
Crianza: No tiene.
Graduación: 15 %
Variedades: Garnacha blanca
Precio aproximado: 8€

Cata:

Color dorado intenso y brillante.

Mermelada de albaricoque, tonos mielosos. Frutos secos tostados

Muy equilibrado en boca, untuoso. Muy elegante.

Sútil.


Maridaje gastronómico:

Pastelitos de cabello de ángel.

Maridaje personal:

Para merendar con la pareja a media tarde.

Maridaje musical:



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Llàgimes de tardor mistela negra














 
Bodega: Cooperativa agrícola Sant Josep de Bot
Tipo de vino: Tinto dulce
Botella: En forma de ánfora
D.O./Zona: Terra Alta
Localidad: Bot
Crianza: No tiene.
Graduación: 15 %
Variedades: Garnacha negra
Precio aproximado: 8€

Cata:

Color rojo oscuro casi negro.

Mermelada de fruta negra, pan de higo, licor de grosella, especias como la pimienta de Sechuan.

Muy frutal en boca, carnoso y muy goloso. Taninos muy redondos. Final largo. 

Para golosos.


Maridaje gastronómico:

Mantecados.

Maridaje personal:

Después de comer en una celebración familiar.

Maridaje musical:



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Prohom 2011












Celler: Coma d’en Bonet
Tipus de vi: Blanc
Ampolla: Bordolesa
Etiqueta: Elegant amb dibuix a plomilla de l’antic  mas
                de la propietat, contaetiqueta amb informació
                simple i precisa. Català, castellà i anglès.  
                Càpsula i suro de bona qualitat.
D.O./Zona: Terra Alta
Localitat: Gandesa
Criança: No en té
Graduació : 13%
Varietats : 70% garnatxa blanca, 15% Viognier, 15% Rousane
Preu aproximitat : 4€

Tast:
 
Bonic color daurat brillant amb matisos acerats.
Aromes de pera conference ben madura, plàtan, préssec i mango.
Notes de flors silvestres com el timó i l'espígol sobre un fons de bolleria i mel de romaní.
Al gust es manifesta untuós, fresc i  amb un post gust de flors silvestres.
Bona persistència.

Maridatge gastronòmic: 

 bacallà amb samfaina

Maridatge personal: 

 sopar amb bons amics una nit d’estiu.

Maridatge musical:

http://www.youtube.com/watch?v=tWKYkK1L7S0&feature=fvwrel

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Ay de mi 2010

 











Celler:  Vins del Tros
Tipus de vi: negre
Ampolla: borgonyesa
D.O./Zona: Terra Alta
Localitat: Vilalba dels Arcs
Criança: 12 mesos, barriques de roure francès de 225 litres.
Graduació : 14%
Varietats : Garnatxa negra i syrah
Preu aproximitat : 10 €

Tast:

Color cirera picota amb ribet cardenalici i brillantors blavosos.
Molt bona carga aromàtica amb la presència de fruits negres molt sucosos com les prunes i les mores. Surten també perfums de violetes i roses pansides sobre un fons de pedra mullada.
A la boca es mostra corpulent a la vegada que vellutat i golós. Refrescant amb una bona acidesa. Final prou persistent on es noten uns tocs torrats.
Un vi rodó, honest que invita a beure la següent copa.

Maridatge gastronòmic:

Picantons   al forn amb cítrics i puré de castanyes.

Maridatge personal:

Ideal per beure amb la parella.

Maridatge musical:

http://www.youtube.com/watch?v=xRf0TqEbauk

4 comentaris:

  1. Molt bon vi!!
    Jordi, felicitats pel blog, ara toca tastar molt i deixar-ne constancia en aquest nou espai gastronòmic que has encetat.
    Una abraçada des de Gratallops!!!

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    Respostes
    1. Hola Jaume,
      Moltes gràcies pel teu comentari. Ja fa temps que tenia ganes de crear un ciber espai eno-gastronòmic com aquest. Com tu ja saps una de les meues passions és menjar i beure, l'altra és poder transmetre als altres les meues sensacions en aquest camp, al menys intentaré fer-ho.

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  2. Per començar a viure com cal, tan sols llegir la teua pàgina; la terra i el vi; ets genial. Endavant.

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  3. Moltes gràcies Toni. Espero i desitjo compartir amb tú grans moments eno-gastronòmics. Salut i bon vi company.

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