Llocs


Nom: Tanins
Localitat: Tortosa, Tarragona
Adreça:  C/Arnes, 11
Tipus d’establiment: Vinoteca amb servei de degustació de vins i tapes.

Comentari:
Un dijous qualsevol d’un mes qualsevol, un petit grup d’amics amants del vi i de les seves circumstàncies ens vam dirigir des de la capital de la Terra Alta (Gandesa) a la capital del Baix Ebre (Tortosa).
Objectiu: Vinoteca Tanins
Missió: Degustar bons vins, tastar bones tapes i passar una estona agradable.
Ambient càlid i acollidor que invita a beure i menjar d’una manera relaxada amb el marc d’una bona conversa.
El seu propietari, Jordi, amb la seva amabilitat i bon tracte ens va servir uns vins i uns platerets amb els que vam gaudir d’uns moments eno-gastronòmics inoblidables.
En aquest local Jordi, a més de degustacions, realitza tasts comentats, cursets d’iniciació, sopars enològics, ... 

Vins:

Guilla 2009

D.O. : Costers del segre
Tipus de vi: Blanc
Varietats: Macabeu
Criança: 4 mesos en barrica
Tast:
Groc palla brillant amb matisos metàl·lics.
Bona intensitat aromàtica, notes de bolleria, tropicals com pinya i mango.
En boca es manifesta golós i ampli. Es marquen molt les notes de torrats i amb una acidesa molt justa.


Negre de Negres 2008

D.O.Q.: Priorat
Tipus de vi: Negre
Varietats: Garnacha, cariñena, Cabernet Suavignon, Syrah y otras....
Criança: 12 mesos en barrica
Tast:
Moratós de bona capa
Presència de fumats, fruita negra en confitura i minerals. Efluvis d’alcohol.
Opulent i golós en boca. Desprès d’una bona estona les notes alcohòliques van desapareixen i dona pas a un gran vi, potent i amb una gran estructura. Maduixots i pebre de Sechuan.
Un gran vi que necessita temps i decantació.

Bertha Lounge

D.O. : Cava
Tipus de vi: Espumós
Varietats: Xarel·lo i Perellada
Criança: No en té
Ampolla: Blava
Tast:
En primer lloc cal fer una menció especial a l’ampolla. Blau elèctric. Motiu aquest que ens va fer dir comentaris ingeniosos amb els que les rialles eren continues.
Groc daurat amb bombolles mes aviat grans.
Aromes de fruita blanca i mantecosos .
En boca es fruitós i ple. Fàcil de beure.
Un cava correcte

3/X Pinot Noir 2008

D.O.: Catalunya
Tipus de vi: Negre
Varietats: Pinot Noir
Criança: 11 mesos en barrica
Tast:
Rubí vermellós.
Al nas es presenta subtil i elegant amb una fruita roija com maduixetes de bosc i gerds. Tocs herbacis i làctics. Mentolats.
En boca és fruitós i carnós. Retorn de la fruita roija. Amb volum i bona persistència. Fresc i saborós que invita a beure.
Un gran Pinot Noir del Montsant que ens va transportar a la Borgonya.

Platerets:
Carpaccio d’abadejo, Embotits ibèrics, Taula de formatges, mandonguilles amb crema de bolets, Pastis d’albergínia i xocolata amb fruits secs i “peta zetas”.

Resumint; bons vins, bones tapes, bona música, bona companyia i  un ambient agradable i relaxant. 
 
Missió complida   



 


 _______________________________________________________

Nom: Piscolabis Gastrobar
Localitat: Móra d’Ebre, Tarragona
Adreça: avinguda comarques catalanes, 52
Tipus d’establiment: Bar restaurant

Comentari:
Aquest local a la vegada restaurant i bar de tapes, per això el sobrenom de gastrobar, disposa de diferents ambients molt ben situats a l’espai i que et permeten tindre una certa intimitat.
Té la característica de disposar d’un servei de cuina ininterrompuda de 8 a 22h. Això et permet degustar les tapes al seu punt òptim de temperatura. Tot ho fan al moment, a cuina oberta, així el client pot observar el procés d’elaboració.
Tenen carta de restaurant i de tapes. La de tapes és prou complerta, a més té un apartat de “montaditos”.
Aquests “montaditos” tenen com a base una torrada circular d’uns 7 centímetres de diàmetre sobre la que es disposen en altura els seus ingredients. Tan a nivell visual com gustatiu són extraordinaris.
Les tapes, per qualitat i quantitat et podem servir, amb un parell, d’un menjar.
Cal destacar el servei de vi per copes. Disposen aproximadament de set vins negres i set vins blancs preparats per servir-los. Aquests són degudament tapats amb sistema de buit per a que no s’oxiden.
Els vins blancs són en una peixera amb gel i aigua freda per tal de mantindre’ls a la temperatura correcta.
Un local molt recomanable per passar una bona estona i tastar bons productes ben elaborats.
Aquí us deixo unes imatges del local i d’alguns dels “montaditos” que un servidor ha tingut el plaer de degustar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada